Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

TOPI

I Syddjurs kommune er det besluttet bl.a. at arbejde med ”tidlig opsporing og indsats”. Det betyder, at Ebeltoft Børnehus, 2 gange om året laver en trivselsmåling på alle børn.
Dette giver en god mulighed for at vi sikrer at alle børn har det godt og er i en god og sund udvikling og trivsel. Denne metode kaldes TOPI.

Formål, beskrivelse og baggrund:

Egen vurderingVi ved fra forskning, at jo tidligere vi sætter ind overfor et barn i mistrivsel, jo større chance er der for at vi kan hjælpe barnet til bedre trivsel.

TOPI-redskabet kan understøtte fagpersoner i arbejdet med tidlig opsporing af mistrivsel og en efterfølgende styrket indsats. Redskabet er målrettet arbejdet med børn fra 0-6 år.

TOPI står for 'Tidlig opsporing og Indsats', og bygger på 'Opsporingsmodellen' fra Socialstyrelsens projekt 'Opkvalificering af den tidlige indsats' (se evt. henvisning i afsnit 4).

Formålet med TOPI-redskabet er at skabe en regelmæssig og systematisk vurdering af alle børns udvikling og trivsel og dermed sikre at:

  • fagpersonalet er opmærksomme på alle børns trivsel - alle børn bliver set.
  • børn i mistrivsel eller begyndende mistrivsel opdages tidligere.
  • der igangsættes en tidlig indsats.

 

Barnets samlede trivsel vurderes ud fra tre positioner, hvor der til hver position findes en række indikatorer i systemet:

  • Grøn position (trives)
  • Gul position (bekymring)
  • Rød position (stærk bekymring)

2.1. METODE FOR DAGSINSTITUTIONER

Vurderingen af det enkelte barns trivsel og udvikling laves først af hver fagperson (hver for sig). Denne vurdering kaldes egen vurdering (OBS. arbejdsgangen for sundhedsplejen - se følgende afsnit). Egen vurderingerne følges op med en faglig dialog kollegaer mellem, som resulterer i en fælles vurdering af hvert barn. Vurderingen af barnets trivsel kan være forskellig afhængig af relationen til det enkelte barn. Det er derfor vigtigt, at de forskellige perspektiver bringes i spil i den fælles dialog, og at både egen vurdering og fælles vurdering udfyldes. 

Overordnet arbejdsgang:

TOPI model oversigt